Mugly verkozen tot lelijkste hond ter wereld

26-06-2012

MuglyIn Californië werd gisteren de verkiezing ‘lelijkste hond ter wereld’ gehouden. 29 deelnemers streden om de – weliswaar twijfelachtige – eer. Uiteindelijk kwam de Britse Mugly, een Chinese gekuifde naakthond, als winnaar uit de bus.

Zijn naam had de overwinning al kunnen voorspellen, want ‘Mugly’ betekent in het Engels niets anders dan ‘spuuglelijk’. Die naam blijkt  op het lijf van de 8-jarige naakthond geschreven.

Jaarvoorraad koekjes
‘Ik ben heel blij, maar ik ben ook overdonderd’, zei baasje Bev Nicholson na de uitreiking van de prijzen. Zelf vindt ze Mugly absoluut geen lelijke hond. ‘Zijn innerlijk is even mooi als zijn uiterlijk’, zei ze.

Toch is de vrouw erg blij met de overwinning, die Mugly niet alleen een trofee en een jaarvoorraad koekjes oplevert, maar ook een geldprijs van 1.000 dollar (zo’n 800 euro). ‘Ik ben zo trots dat ik deze prijs mee terug kan nemen naar het Verenigd Koninkrijk.’

Yoda
In zijn thuisland werd Mugly in 2005 al verkozen tot lelijkste hond.
Op wereldvlak is Mugly de opvolger van Yoda, een kruising tussen een naakthond en een chihuahua. Deze Amerikaanse hond overleed echter in maart, waardoor hij zijn titel niet kon verdedigen.

De verkiezing werd al voor de 24ste keer gehouden. De honden die meedoen worden volgens de organisatoren beoordeeld op ‘aangeboren lelijkheid, in zowel de ras- als de vuilnisklasse’.Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. Margo zegt:

    hij is niet echt knap te noemen haha..

Geef je mening