Naar de rechtbank voor een verwaarloosde Dobermann rashond

23-09-2010

De fokker van een Dobermann-rashond heeft via een kort geding de hond van een man uit Grootebroek opgeëist. De man heeft de puppie in 2007 voor 1100 euro gekocht. Voorwaarde daarbij was, dat terugverkoop zou plaatsvinden als er problemen bij de verzorging van het dier zouden ontstaan.

Volgens de fokker, een vrouw uit Rotterdam, is dat het geval. De eigenaar was werkloos geraakt en had zijn woning verkocht. Bij filmopnamen met het dier zag de Rotterdamse dat de hond vermagerd was en doorligplekken vertoonde. Aan de hand van een ondertekend registratiebewijs van de Raad van Beheer toonde advocate D. van Wensen namens eiseres aan, dat die de Dobermann voor 750 euro had teruggekocht.

Volgens de Grootebroeker ging het echter om een vervalst document. Hij stelde bij monde van advocaat N. van der Kruk, dat de fokker het dier voor een koopje terug wilde. Het zou nu gaan om een goed getrainde tophond die wel dertig mille waard was. De kort gedingrechter doet volgende week donderdag uitspraak.Tags: , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. anoniem zegt:

    http://www.dobermannlive.nl/oplichters-kennel-russkaja-mechta-andor-absoluts.html

    verhaal gevonden en de hond waar het om gaat mensen kijken even er op groet anoniem

  2. Baco zegt:

    HondenEnPuppies.nl neemt geen stelling in deze zaak. HondenEnPuppies.nl staat voor een open en transparante informatie voorzienning.

Geef je mening