Naast chippen is opsporen en handhaven enorm belangrijk volgens Raad van Beheer

13-12-2010

De Raad van Beheer stelt dat alleen het identificeren en registreren (I&R) in de vorm van het chippen van honden niet voldoende is.  Opsporen en handhaven is minstens zo belangrijk stelt de Raad.

Staatssecretaris Bleker van Landbouw wil vanaf medio 2011 een algehele Identificatie & Registratieplicht (I&R) van alle honden. De Raad van Beheer is een voorstander van verplichte I&R voor honden. Voor het aanpakken van de malafide hondenhandel uit binnen- en buitenland die stelselmatig het welzijn en de gezondheid van honden schaden is de identificatie en registratie van honden noodzakelijk.

Het is één van de voorwaarden om tot een oplossing van de problemen te komen. Echter, zonder opsporings- en handhavingsactiviteiten zullen er weinig resultaten verwezenlijkt worden. Daarnaast betreurt de Raad van Beheer het dat de verplichting, voorzover haar bekend, slechts voor puppies gaat gelden. Hierdoor duurt het nog jaren voordat er sprake zal zijn van algehele Identificatie en Registratie.

De Raad van Beheer is de grootste organisatie op het gebied van Identificatie & Registratie van honden in Nederland. De Raad van Beheer identificeert en registreert al meer dan 100 jaar alle rashonden in Nederland. Dit zijn jaarlijks circa 40.000 rashondenpups die door onze eigen buitendienstmedewerkers worden gechipt en vervolgens geregistreerd worden.

De Raad van Beheer zal met deze infrastructuur de overheid actief steunen in de uitvoering van de plannen.Tags: , , , , , , , , , ,

Geef je mening