Nationaal Kampioenschap voor politiehonden komend weekend

02-09-2010

Koninklijke Nederlandse Politiehonden VerenigingDe Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging houdt vrijdag 3 en zaterdag 4 september haar Nationaal Kampioenschap in het Jan Louwers Stadion aan de Charles Roelslaan in Eindhoven.

Ook dit jaar meten de best afgerichte honden en hun baasjes zich met elkaar in de thuisbasis van FC Eindhoven. Publiek is welkom, entree is gratis.

Het programma begint beide dagen om 8.30 uur, maar voor het publiek is het middagprogramma dat om 13.30 uur begint interessanter. Dan worden de honden getest op hun vaardigheid op het gebied van het aanhouden en opbrengen van een ‘verdachte’. Om ongeveer 16.30 uur is het dagprogramma afgelopen.

Leden van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV ) richten honden af tot politiehond, object-bewakingshond, speurhond, zoekhond en reddingshond. De vereniging bestond in het begin uit alleen politiemensen en andere opsporingsambtenaren. In de loop der jaren zijn er steeds meer burgerleden bij gekomen die het africhten van een hond als een hobby zien.

Het trainingsprogramma en de certificeringmethode van de KNPV is over de hele wereld een begrip en een garantie voor goede politiehonden. Vele bij de KNPV afgerichte honden vinden dan ook na het behalen van een certificaat een nieuwe baas bij politie, douane, defensie, en bewakingsbedrijven in Nederland en het buitenland.Tags: , , , , , , , ,

Geef je mening