Nederlands kampioenschap Dogdance 2011

09-11-2011

Dogdance 2011Almere is weer twee Nederlands kampioenen rijker: Brigitte van Gestel en haar bordercollie Twizzle. De twee wonnen dit weekeinde het Nederlands Kampioenschap Dogdance 2011. Met een dansroutine op het nummer Bicycle van Queen behaalden zij de hoogste punten.

Het is niet voor het eerst dat Van Gestel met haar hond Nederlands kampioen is geworden. In 2008 haalden zij ook de titel binnen. ,,Twizzle was toen nog best jong. Inmiddels is hij vijf jaar oud. Dat is eigenlijk de topleeftijd voor een hond.”

Al meer dan een jaar is Van Gestel bezig om Twizzle te trainen. ,,Tijdens de Europese kampioenschappen in Denemarken eerder dit jaar werden wij nog dertiende. Toen liep het allemaal nog niet goed. Dit weekeinde verliep alles perfect”, vertelt een trotse bazin.

Twizzle deed allerlei bewegingen die andere honden niet deden. ,,Twizzle is niet zo uitbundig, maar wel ontzettend precies. Dus heb ik een sportieve oefening bedacht en dat ligt hem goed.”
De volgende grote wedstrijd voor het duo is Crufts. De grootste hondenshow ter wereld die in maart in Birmingham wordt gehouden. Duizenden honden doen daar aan mee. ,,Heel spannend, er zitten tienduizenden mensen op de tribune. Het zou zo mooi zijn als wij daar ook goed scoren.”Tags: , ,

Geef je mening