Nieuwe cursussen starten bij hondenschool Rosmalen

06-09-2011

Deze maand gaan de cursussen weer van start. Pups, vanaf acht weken, mogen mee doen aan de speciale puppycursus. Maar er zijn ook verschillende beginnerscursussen en vervolgcursussen.

Veel aandacht wordt besteed aan de omgang van baas en hond. Aan het einde van elke les mogen de pups naar hartelust met elkaar spelen. Tijdens dat spelen is er tijd voor hun baasjes om vragen te stellen aan de instructeurs.

Honden die vijf maanden of ouder zijn kunnen samen met hun baasjes meedoen aan de beginnerscursus gehoorzaamheid (GC 1).

De hond heeft dan meestal geleerd wat er van hem wordt verwacht als hij het commando ‘zit’ of ‘af’ hoort. Natuurlijk is het ook handig als de baas hem leert om te blijven zitten of te blijven liggen. Er wordt ook aandacht besteed aan het netjes naast de baas lopen zonder steeds aan die riem te moeten trekken.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Bent u daarvoor geslaagd, kunt u verder met een vervolgcursus gehoorzaamheid of behendigheid (GC 2 en daarna GC 3). Daar komen dan nieuwe onderdelen bij.

Behendigheid is een leuke sport voor baas en hond. Hierbij moet de hond verschillende hindernissen nemen. Plezier in het samen bezig zijn staat voorop.

De zaterdagcursussen starten op 3 september. De maandagavondcursussen starten op 5 september. De behendigheidscursus start op zaterdag 3 september. Inschrijven: iedere zaterdag op het clubgebouw, Tivoliweg 3 te Rosmalen, tel. 06 130 88 740. Meer informatie: Hondenschoolrosmalen.nl en email info@hondenschoolrosmalen.nlTags: , , , , ,

Geef je mening