Nieuwe ‘hondenwandelweg’ in Graubunden

20-10-2011

Nieuwe wandelweg voor honden
Rustig met de hond kunnen wandelen zonder bang te hoeven zijn voor ‘conflicten’ met bijvoorbeeld loslopend wild. Dat is de gedachte achter de hondenwandelwegen.

Conflictarme bergpaden
De dagwandeling van Madrisa naar St. Antönien gaat over goede bergpaden die vrijwel geen risico op ‘conflicten’ opleveren. Toch moeten de hondenbezitters hun trouwe viervoeters wel in de gaten houden om ervoor te zorgen dat ze niet te dicht in de buurt komen van andere mensen, dieren of loslopend wild. Informatiepanelen langs de route informeren de baasjes waar de honden los mogen lopen en waar ze aan de lijn moeten.

Honden altijd gratis
In de Madrisa berglift, die vanuit het dal naar het startpunt van de Lecky-trail voert, zijn honden altijd gratis. De hondenbezitters kopen voor de tocht een berglift ticket.

De nieuwe route werd geopend in het Zwitserse Klosters. De Lecky-trail, die van Klosters naar St. Antönien voert, is de tweede hondenwandelweg in Zwitserland. De Lecky-trail start bij bergstation Madrisa in Klosters. De route loopt vervolgens over Jägglisch Horn naar St. Antönien.Tags: , , , , , ,

Geef je mening