Podiumplaatsen voor Schijndelse politiehonden

08-09-2011

Jan van den Oetelaar uit Schijndel is afgelopen weekend met zijn hond Django eerste geworden op het NK Politiehond2 in Eindhoven.


Peter van Oirschot uit Schijndel sleepte met zijn Duitse Herder Sandor de derde prijs in de wacht in de categorie ‘Zoekhonden’. De vierde prijs in deze categorie was voor Schijndelaar Piet van Hal en zijn hond Larko. “Het is goed gegaan maar in de laatste minuut ging Sandor in de fout”, vertelt Van Oirschot. Van Oirschot haalde onlangs met zijn hond Sandor de krant omdat hij maar liefst tien certificaten op zak heeft. De meeste met lof behaald. Bijzonder is dat Sandor zowel een goede politiehond, als een goede reddings- en speurhond is. Volgens Rietje Lentjes, bureauhoofd van de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging), zijn er maar weinig honden die dit allemaal beheersen. “Die kun je in Nederland op één hand tellen”, aldus Lentjes. “Deze hond kan bergingswerk doen maar ook bijvoorbeeld bij narcotica werken. De KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) zou deze hond dolgraag willen hebben.”

Ondanks de teleurstelling is Van Oirschot blij met een podiumplaats. “Het was echt heel jammer. De overwinning leek binnen maar Sandor pakte het verkeerde buisje. Dat kostte ons zestig punten. Zoiets kan gebeuren, je werkt met dieren, dat is nu eenmaal de sport.”

Van Oirschot traint bij twee verenigingen, bij Politiehondenvereniging (PHV) ‘Moed en Durf’ in Veghel en bij de Trouwe Helper in Eerde.Tags: , , , , , ,

Geef je mening