Politie Honden Vereniging Beilen houdt eerste oefendag

28-02-2011

Er werd gezocht, bewaakt, gesprongen, maar vooral ook veel gebeten, zaterdag op het voormalige asielzoekerscentrum in Hooghalen. Vijftien honden en hun begeleiders deden mee aan de eerste oefendag van Politie Honden Vereniging (PHV) Beilen en omstreken.

De deelnemers aan de training komen uit heel het Noorden, vertelt een zeer tevreden voorzitter André Ebbinge. ‘Er zijn zelfs enkele mensen met hun hond uit Gelderland gekomen. Hoewel dit onze eerste zelfgeorganiseerde trainingsdag is, hebben we blijkbaar al een goede naam als vereniging opgebouwd en willen mensen hier graag naar toe.’

Mechelse herders en hollandse herders
Voornamelijk Mechelse en Hollandse herders zitten ongedurig te wachten in hun autokennels. Ze willen niks liever dan spoorzoeken, voorwerpen bewaken of over een muurtje springen. Maar het mooiste vinden de honden om een pakwerker eens flink in zijn kuit of arm te grijpen. Op commando van hun baas vliegen zij met een noodvaart achter de crimineel in een beschermend pak aan en proberen hun tanden in het lichaam van de vrijwilliger te zetten. Een klap met een stok of schot van een pistool schrikt de dieren niet af. Zij luisteren slechts naar de bevelen van hun baas.

Politiehonden trainen
‘Dit is een dag voor politiehondenliefhebbers onder elkaar’, zegt Ebbinge. ‘Wij doen als vereniging zelf ook regelmatig met enkele honden mee aan trainingen elders. Dan moet je anderen ook eens bij jou uitnodigen.’ Het voormalige asielzoekerscentrum is daarvoor een uitstekende plek. ‘Wij hebben hier alle mogelijkheden om met de honden te trainen. En voor de honden van andere clubs is het goed om eens in een andere omgeving te zijn, waar publiek langs de kant staat. Dat lijkt op een keuring, waarvoor we uiteindelijk in training zijn. Bovendien kunnen we van elkaar leren.’

Politie Honden Vereniging Beilen en omgeving traint wekelijks driemaal op het oude AZC. Iedere dinsdag en donderdagavond vanaf 19.00 uur en op zaterdag vanaf 9.00 uur. Iedereen die eens een clubtraining van dichtbij wil bekijken is hierbij van welkom.

Honden En Puppies zoekt nog een Politiehondenliefhebber voor het schrijven van leuke artikelen.Tags: , , , , , ,

Geef je mening