Prikacties voor overlast honden

01-03-2012

hond aan de lijn

Hadden we het eerder al over het opruimen van hondenpoep in Taiwan, ook in Nederland is het vaak een van de grootste ergernissen in de grote steden. Om dit probleem te verminderen gaat de gemeente Arnhem dit jaar met zes prikacties controleren op hondenpoep en loslopende honden.

Deze prikacties duren steeds twee weken en er wordt vier uur per dag door toezichthouders gecontroleerd. Zij controleren specifiek op loslopende honden en hondenpoep.

Vorig jaar is de gemeente al begonnen met een aanpak. Tijdens dit project werden toen 40 boetes uitgedeeld. Dat is het overgrote deel van het totaal 53 processen verbaal vorig jaar. Van de 40 boetes werden er 12 uitgeschreven voor het niet bij zich hebben van een opruimmiddel (70 euro), 23 voor het niet aanlijnen van de hond (100 euro), 4 voor verblijf op een speelpaalts (100 euro) en 1 voor het niet opruimen van de hondenpoep (100 euro).

Verantwoordelijk wethouder Margreet van Gastel: “De wijkgerichte aanpak is succesvol gebleken. Dat is ook de reden om er mee door te gaan. Overlast van hondenpoep blijkt telkens weer een grote ergernis te zijn. Op de eerste plaats doe ik een beroep op het baasje van de hond. Die moet zorgen dat hij de poep van zijn hond opruimt en zijn hond aangelijnd houdt op plekken waar dat verplicht is. Gebeurt dat niet dan volgt een sanctie.”Tags: , , , , ,

Geef je mening