Rechtszaak over bijtende hond uit Oudenbosch opnieuw uitgesteld

10-04-2012

De rechtszaak tegen de eigenaresse van de hond die vorig jaar juni de toen 9-jarige Noah Ree-Pedersen uit Oudenbosch in het gezicht beet, is opnieuw uitgesteld.Het is al voor de derde keer dat dit gebeurt.

De rechtszaak, die in behandeling is bij het kantongerecht in Bergen op Zoom, werd op 2 februari j.l. voor de eerste keer uitgesteld. Toen op verzoek van de officier van justitie, die de hond eerst aan een zogenoemd risico-inschattingsonderzoek wilde laten onderwerpen. De kantonrechter stemde daarmee in en verdaagde de zitting. In eerste instantie tot 22 maart, maar toen was het rapport over de hond nog niet beschikbaar. Reden om de behandeling opnieuw uit te stellen, nu tot 5 april, gisteren dus. Dit keer lagen de onderzoeksresultaten wel op het bureau van de kantonrechter, maar zijn ze niet naar de zin van de eigenaresse van de hond.

De vrouw bestreed dat haar hond zo agressief is als uit het onderzoek naar voren komt en vroeg om een contra-expertise. Aangezien ze daar recht op heeft, komt dat tegenonderzoek er nu ook.

De zitting is voor onbepaalde tijd, in ieder geval met minimaal twee maanden, verdaagd. De vrouw beloofde ter zitting dat ze zich neer zal leggen bij de resultaten van de contra-expertise.

Afgesproken werd nog wel dat beide onderzoekers als getuigen-deskundigen worden opgeroepen voor de volgende zitting. Dus zowel degene die het door de eigenaresse aangevochten onderzoek heeft gedaan, als degene die de contra-expertise gaat doen. De hond blijft wel in beslag genomen door het openbaar ministerie en komt dus voorlopig niet terug naar Oudenbosch.

Het bijtincident vond op 27 juni vorig jaar plaats toen het jongetje Noah bij het zoontje van de eigenaresse wilde gaan spelen. Hij belde eerst bij de voordeur aan, maar kreeg daar te horen dat hij achterom moest komen via de tuinpoort. Toen het jongetje die opendeed, beet de hond hem in zijn gezicht. Noah was gisteren samen met zijn ouders bij de zitting van de kantonrechter. Zijn moeder vertelde de kantonrechter dat het nog steeds niet goed met hem gaat.

De gemeente Halderberge heeft naar aanleiding van het incident de eigenaresse verplicht de hond te muilkorven als ze er mee op straat komt.

 Tags: , , , , ,

Reactie(s)

  1. Ingrid zegt:

    Als ouder wil je toch zelf niet dan zo’n hond blijft leven als hij zo’n kindje zo verwond. Volgende keer is het je eigen kindje…

Geef je mening