Retrieving Emotion en Staatsbosbeheer organiseren workshop hondengedrag

21-04-2011

Staatsbosbeheer organiseert op maandag 25 april, in samenwerking met Retrieving Emotion, een gratis workshop met het thema ,,Honden in de natuur”.

Deze workshop hondengedrag is bedoeld voor baas en hond en zal worden gehouden in Leersum.

Honden ruiken wild

Honden hebben een enorm goede neus en ruiken wild of een spoor van wild op grote afstand. Een achtervolging of alleen al een poging het dier op te sporen kan fataal zijn, niet alleen voor het wild maar ook voor de hond. Een hond die in een Dassenhol kruipt, zal een geduchte tegenstander ontmoeten en ook het verkeer is voor het wild en hond een groot gevaar.

Jaarlijks worden er in de provincie Utrecht rond de 350 reeën slachtoffer in het verkeer, hiervan is een groot aantal verstoord door hondengedrag of recreanten. Wat kunnen hondenbezitters doen om dit te voorkomen en hoe weten we wanneer een hond achter wild aan gaat.

Workshop hondengedrag met tips

Tijdens de workshop op 25 april krijgen de deelnemers hierop antwoord en wordt er met de honden het bos ingegaan voor een wandeling met tips en praktijkvoorbeelden van een hondenkenner. Workshop ‘Honden in de natuur” maandag 25 april van 14.00 tot 16,30 in Leersum. Aanmelden voor deze workshop is verplicht in verband met een beperkt aantal plaatsen. Minimale deelname leeftijd is 12 jaar. Maximaal 1 hond per deelnemer. Deelname is gratis.
Opgeven bij boswachter Janneke Ordelmans j.ordelmans@Staatsbosbeheer.nlTags: , , ,

Geef je mening