Rottweiler heeft in Waalwijk vier schapen aangevallen

06-09-2010

Een loslopende rottweiler heeft zaterdagmiddag op een weilandje aan de Industrieweg in Waalwijk vier schapen aangevallen. Een schaap werd dood aangetroffen, een ander schaap moest vanwege het letsel worden afgemaakt.


De politie heeft de eigenaren van zowel de schapen als de hond opgespoord. De agenten die na de melding ter plaatse gingen, zagen dat er een hond bij een schaap in het water stond en deze aan het bijten was. De hond vluchtte met een 2e hond die niet aan de aanval op het schaap had deelgenomen weg.

Het schaap bleek dood te zijn. Bij controle van de andere schapen in de wei, bleken er nog drie beesten te zijn
aangevallen door de hond. Deze dieren hadden verwondingen aan schouder en poten. Een van deze dieren had zodanig letsel dat het beest afgemaakt moest worden.

De politie heeft inmiddels zowel de eigenaar van de schapen als de eigenaar van de honden opgespoord. De eigenaar wacht het politie onderzoek af en overweegt nog om aangifte te doen. De eigenaar van de honden vertelde de rottweiler en de andere hond losliepen op het erf .

Ze waren zaterdagmiddag gaan zoeken naar de honden, toen ze terug kwamen, bleken de honden al weer thuis te zijn. Hij is als bewaarder van zijn hond aangesteld en aangezegd dat de honden alleen nog aangelijnd buiten mogen komen. Morgen overlegt de politie met het Openbaar Ministerie over het vervolg in deze zaak.Tags: , , , , ,

Geef je mening