SBS6 komt met nieuw programma Een Huis vol Honden met Nance

19-10-2011

SBS6 komt met een programma met honden
SBS 6 zendt vanaf volgende week het nieuwe programma Een huis vol honden uit. Gezinnen krijgen in deze zoektocht naar de voor hun perfecte familiehond zes verschillende honden thuis.

 Door opeenvolgende keuzemomenten wordt de groep viervoeters steeds kleiner en uiteindelijk kiest het gezin uit de laatste twee dieren hun ideale gezinshond. In samenwerking met Kynologisch Centrum Quiebus worden de honden en de gezinnen begeleid om zo de perfecte match te maken. Nance Coolen – zelf baasje van chihuahua Sneaker – neemt de presentatie voor haar rekening. Ze helpt de gezinnen bij hun keuzes en is aanwezig bij een aantal van de activiteiten.

Niet elke hond is perfect voor een gezin. Een rustige hond kan voor een familie in de drukke stad het meest geschikt zijn, terwijl bij een familie op het platteland een waakse hond beter past. In Een huis vol honden – de Nederlandse versie van het originele Zweedse format Family Dog – strijden iedere week zes verschillende honden om een plaats in een gezin. De honden worden geselecteerd en begeleid door Kynologisch Centrum Quiebus. Elk gezinslid mag zijn of haar wensen doorgeven voor de ideale hond. Zullen ze als gezin vallen voor de schattige Teckel die moeder graag wil, voor de stoere Boxer van vader of kiezen ze uiteindelijk voor de trouwe Labrador waar de kinderen de voorkeur aan geven?

Rollenbollen op bed
In de zoektocht naar de ideale match, proberen de honden en gezinnen allerlei situaties uit. Ze ontmoeten elkaar op een locatie waar de eerste kennismaking plaatsvindt en waar ze een aantal activiteiten doen. Hoe gedragen de honden zich bijvoorbeeld tijdens een strandwandeling? Kunnen ze lang in de auto zitten? Tijdens het keuzemoment vallen de eerste honden af. Na een verborgen camera-actie in huis – wie heeft er in het ouderlijk bed liggen rollenbollen? – en een gehoorzaamheidstraining volgt het tweede keuzemoment. Uit de twee overgebleven honden kiest het gezin de hond die het beste bij ze past.

Een huis vol honden, vanaf woensdag 26 oktober om 20.30 uur bij SBS 6

   Tags: , , , , ,

Reactie(s)

  1. R.Stolk zegt:

    Ik heb geen goed gevoel over dit nieuwe programma .Men kan niet d.m.v.een spel de mensen overhalen een hond in huis te nemen.Elke hond is anders in situaties en moeten allemaal gelijke kansen krijgen .
    Nee,deze show gaat aan mij voorbij en hopelijk ook aan vele anderen.

Geef je mening