Shanghai zet nu ook één hond politiek in

16-05-2011

Na de eenkindpolitiek van China wordt in Shanghai nu ook één hond politiek ingevoerd. Deze vreemde maatregel moet het aantal gevallen van hondsdolheid in Shanghai terugdringen.

Shanghai telt zo’n 23 miljoen inwoners en naar schatting zo’n 800.000 honden. Maar slechts 140.000 daarvan staan geregistreerd en dat brengt een groot probleem met zich mee: hondsdolheid.

Vanaf gisteren mogen gezinnen nog maar één hond hebben. Deze hond moet geregistreerd en gevaccineerd zijn. Als de politie een hond tegen het lijf loopt die niet is gevaccineerd, volgt een boete en een niet geregistreerde hond wordt als illegaal bestempeld. Honden die groter zijn dan één meter en honden die mensen kunnen aanvallen, als bulldogs mogen helemaal niet meer in het stadscentrum komen.

Het is een keihard hondenbeleid. Dit hondenbeleid is volgens de Chinese overheid hard nodig omdat vorig jaar 140.000 inwoners bij de politie aangaven dat ze gebeten waren door een niet geregistreerde hond. En nog regelmatig breekt er hondsdolheid uit.Tags: , , , ,

Geef je mening