Shetland Sheepdog

31-08-2011

PAWC met hond

Worldcup wedstrijd in nijmegen. Op 1-2-3-4 september word in nijmegen in de jan massinkhal de worldcup ParaAgility (Pawc) gehouden, tegelijk met de IMCA (International Mix & breed Championship Agility) Beide internationale worldcup wedstrijden.


Agility (behendigheid met honden) is een sport met je hond waarin je samen een parcours met zo min mogelijk fouten in een zo snel mogelijke tijd afleggen. Dit keer vind het hele gebeuren voor het eerst in 5 jaar weer in nederland plaats. Deelnemen doen dit jaar 158 IMCA combinaties en 80 Pawc combinaties.

PAWC
5 jaar geleden was de vorige keer dat het in nederland was, ik heb toen deelgenomen met een van mijn eigen honden(jasper). En ben in het algeheel klassement 3e geworden in de Pawc worldcup. Dit jaar zou ik in eerste instantie niet meedoen. Mijn eigen honden zijn ondertussen in de vut met het hele sportgebeuren. Tot begin dit jaar ik van een vriendin het aanbod kreeg om met een van haar honden mee te doen. Een lieve en leuke hond die in 2009, 2 gouden medailles gewonnen heeft bij deze wedstrijd in hongarije. Dus ik ga toch dit jaar naar de para agility worldcup, met bordercollie Mei-Li.
We gaan ervoor, in eerste plaatst voor een leuke gezellige en sportieve 4 dagen, en proberen in die dagen het hoogst mogelijke eruit te halen.
 

Jolanda


Tags: , ,

Geef je mening