Spaanse hond Suila weer bij ’t baasje in Oirschot

24-08-2012

hond SuilaNa bijna drie weken is de Spaanse hond Suila woensdagavond weer herenigd met haar baasje in Oirschot. Een medewerker van de Dierenambulance in Eindhoven las het opsporingsbericht op Omroep Brabant.

Er ging meteen een lichtje branden, want een gemelde zwerfhond in Nuenen voldeed aan het signalement. Enkele uren lag Suila weer in haar mand in Oirschot en was weer zwerfhond af.

Suila liep al twee weken rond op het erf van een boerderij in Nuenen, ongeveer 23 kilometer verwijderd van de plek waar de hond voor het laatst was gezien. De eigenaars gaven de hond te eten en lieten haar lopen op hun terrein. Op advies van hun dochter hebben ze de hond toch gemeld bij de Dierenambulance. Suila werd met voedsel in een schuur gelokt en gevangen.

Suila verdween zaterdag 4 augustus spoorloos. Op dat moment was ze slechts een dag bij het gezin in Oirschot. De hond heeft een bewogen levensgeschiedenis. Ze werd als pup in huis genomen door een Spaanse familie. Toen ze zwanger werd, is ze op straat gezet. Ze leefde als zwerfhond met haar twee pups, Juliette en Camelo, in de omgeving van Barcelona. Uiteindelijk kwam ze in een Spaans asiel terecht.

Op 15 juli kwam Suila met haar twee pups aan op Rotterdam-Den Haag Airport. Hier werd de zoektocht gestart naar een nieuw gezin. Een paar weken later was een nieuw thuis gevonden in Oirschot. Daar ging het alleen al op de eerste dag mis.Tags: , , ,

Geef je mening