Spuitje dreigt voor honden na plotselinge dood baasjes

27-03-2012

Hondjes Casper en Ollie

Twee Nederlandse hondjes, Ollie en Casper, wacht een ellendig lot in de Portugese stad Lagoa.

 Hun baasjes zijn een week na elkaar plotseling in hun huis aan de Portugese kust overleden. Het echtpaar had geen vrienden of kennissen in de buurt wonen, waardoor de honden pas na vier dagen door een Nederlandse hulporganisatie werden aangetroffen, zonder eten of .

De organisatie geeft de labrador en een golden retriever dagelijks vers eten en drinken, maar lang is de situatie is niet houdbaar. Als niet snel een onderdak wordt gevonden voor de eenzame beestjes, moeten ze naar het gemeentelijk asiel.

‘Als binnen een week geen nieuw baasje is gevonden, worden de honden daar afgemaakt,’ zegt Mark Rink van noodhulporganisatie ECDE International die Nederlanders in de Algarve bijstaat.

Rink verzorgt de uitvaart van het echtpaar en is ondertussen hard op zoek naar een onderkomen voor de twee honden.Tags: , , , , , ,

Reactie(s)

  1. Jeetje wat doet dit bericht wat met me zeg.. .ik heb zelf bijna 15 jaar een zwarte labrador gehad en als ik deze dan zo zie denk ik kom hier met die zwarte labrador!!! Geen idee hoe het werkt maar ik wil hem de rest van zijn leven graag een goed tehuis geven!

  2. Ingrid Kooijman zegt:

    als u, hetty, die labrador neemt, krijgt de golden bij ons een goed tehuis. Hebben net onze golden moeten laten inslapen en zijn op zoek naar een andere (herplaatser). Ik zou zeggen kom maar op…..

    hoe komen we met die mensen in contact?

Geef je mening