Steppen met je hond op open asieldag.

14-06-2010

steppen met je hond
Steppen met je hond was voor een enkeling nog wennen. De open asieldag van de dierenbescherming Rijnmond was een groot succes.

Het steppen met je hond was vooral lastig wanneer Harry, de ex asielhond naast de step liep. Deze zwarte labrador leek de spieren en kracht te hebben van een hele groep Husky’s. Gelukkig was de step makkelijk af te remmen.

Dogfrisbee was helemaal in tijdens de Open Asieldag van de Dierenbescherming Rijnmond. Met spectaculaire demonstraties lieten diverse hondenrassen zien dat ze helemaal gek waren op het rennen achter plastic schijven.

De douanehonden maakten diepe indruk bij het publiek. In een speciaal geprepareerde auto vonden deze speurhonden alle verborgen voorwerpen. Special Agent “Jacky” een kleine Jack Russel terrier deed hierin niet onder voor zijn veel grotere collega Mechelse herders.

Door het aangename weer kwamen circa 4.000 bezoekers af op de asielen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, en Spijkenisse. Met de Open Asieldag vroeg men aandacht voor de volle asielen in de zomer. Omdat veel mensen op vakantie gaan zit ieder asiel tot na deze periode tot de nok toe vol met honden, katten konijnen en knaagdieren.

Dit jaar rekent het asiel op een afname doordat veel mensen thuisblijven en daardoor alle tijd hebben om een hond uit het asiel aan te schaffen en te leren kennen.Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef je mening