Stichting Dierenzorg zoekt vrijwilligers voor aaiproject

28-03-2011

Aaiproject voor ouderenStichting Dierenzorg in Schaijk is op zoek naar mensen met aaibare, sociale honden die af en toe op bezoek willen gaan bij oudere mensen.

De nieuwe vrijwilligers gaan het team van het aaiproject versterken. Met hun honden bezoeken de vrijwilligers zorgcentra en verpleeghuizen. De honden, groot of klein, moeten geïnteresseerd zijn in en graag contact hebben met mensen.

Ze moeten accepteren dat hun hoofd, poten, oren en staart worden aangeraakt. Basisgehoorzaamheid en een goede socialisatie zijn voor dit vrijwilligerswerk er belangrijk. Ook moet de hond om kunnen gaan met onverwachte geluiden, zonder bang of agressief te worden. Kleine hondjes zijn ook van harte welkom, omdat zij makkelijk op schoot genomen kunnen worden.

De vrijwilligers zijn verder niets verplicht. Op basis van de beschikbare tijd kan wekelijks of maandelijks een uurtje met de groep worden ingepland. Natuurlijk hoopt Stichting Dierenzorg wel op een regelmatige inzet. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en opgave contact opnemen met Jan van Leuken, telefoon 06-30038808



Tags: , , , , ,

Geef je mening