Strijd hond kost Amerikaan fortuin

16-05-2012

Een man uit New York is al meer dan 60.000 dollar (47.000 euro) kwijt aan de juridische strijd met zijn ex-vriendin om een hond. Maar hij geeft het niet op, ook al is hij nu door zijn spaargeld heen.

De 34-jarige Craig Dershowitz mist Knuckles, een kruising tussen een beagle en een mopshond, sinds zijn ex Sarah Brega het hondje meenam naar Californië. Terwijl Dershowitz beweert dat ze de hond gekidnapt heeft, zegt zij dat ze Knuckles gewoon gekregen heeft.

“Knuckles heeft een gelukkig en gezond leven bij mij in Californië”, aldus de vrouw bij NY Post. “Hij heeft veel ruimte om te spelen en kan zo nu en dan naar het strand.” Maar volgens Dershowitz is Knuckles een echte stadshond die helemaal geen zin heeft in het strand: het beestje “heeft een hekel aan water”.

Dershowitz praat over Knuckles als zijn “zoontje”, die het liefst weer bij zijn vader zou zijn. Er is volgens hem sprake van een misverstand. Hij liet het hondje achter bij zijn vriendin toen ze uit elkaar gingen en hij een nieuwe woning moest vinden, maar het was wel de bedoeling dat hij Knuckles terug zou krijgen.

Het lijkt erop dat Sarah de strijd gaat winnen. Dershowitz is bezig via internet geld in te zamelen om zijn advocaat te kunnen betalen. Maar volgens de New York Post staat de teller nog maar op 85 dollar, terwijl er al gauw 20.000 nodig is.Tags: , , , , , ,

Geef je mening