Traplift voor te dikke honden

28-03-2012

traplift voor te dikke honden

Het is een bekend probleem: honden met overgewicht. Te veel verwend door hun liefhebbende baasjes, die ondertussen te weinig zorgen voor lichaamsbeweging.

Ook in Nederland is bij de helft van alle honden en katten te zwaar, zo bleek een paar jaar terug uit onderzoek. Een groep slimme ondernemers is daar nu op ingesprongen. Zij ontwikkelen een traplift speciaal voor dikke honden.

 
Er is alleen nog een prototype van het apparaat, maar de uitvinders erachter hopen dat een grote fabrikant de lift binnenkort in productie wil nemen, zo schrijft The Daily Mail. De lift is uitgerust met een plastic mand waar de hond zelf in kan klimmen. Met één druk op de knop (die heel handig op poothoogte zit) wordt de elektrisch aangedreven lift vervolgens de trap op of af gestuurd. Ideaal dus voor als uw te dikke hond vanwege rugklachten of gewrichtspijn zelf de trap niet meer opkomt.

De lift moet ongeveer 6000 euro kosten. Voor hondeneigenaren die dat te duur vinden , zit er maar één ding op: hun obese viervoeter toch wat vaker uitlaten.Tags: , , , , ,

Geef je mening