Unieke deelname studenten aan hondenshow

10-10-2012

Op zondag 14 oktober 2012 organiseert de Kynologenclub ’s-Hertogenbosch haar jaarlijkse clubmatch. Het is voor het eerst dat studenten van Helicon MBO Den Bosch op deze hondenshow mee gaan strijden voor de prijzen.

De studenten Dierverzorging van Helicon hebben in hun opleiding gekozen voor het keuzevak Hondentrimmen. Naast aspecten als kynologische kennis (kennis over honden), de regels van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied, wetgeving, anatomie, hygiëne en ziekteleer, staat bij het keuzevak ook tentoonstelling en modelkennis centraal. De kennis over deze laatste twee onderdelen gaan de studenten zondag in de praktijk brengen tijdens de hondenshow.

De studenten zullen honden op deze show laten zien die ze zelf getrimd en show klaar hebben moeten maken. Het biedt de studenten een unieke kans om te beleven hoe het is om in de ring te staan, te begrijpen hoe er naar een hond wordt gekeken door een keurmeester, maar bovenal hoe de kynologie te werk gaat. Een ideale gelegenheid om de theorie in de praktijk te kunnen ervaren.

De hondenshow wordt zondag 14 oktober vanaf 10.00 uur gehouden in de Oefenhal van Ruitersportvereniging De Gelderse Boys te Ammerzoden (Heiligenweg 8, 4324 JP), ongeveer 12 km ten noordwesten van ’s-Hertogenbosch. De clubmatch die als predikaat “een echte gezellige ouderwetse clubmatch” meekreeg, is voor iedereen toegankelijk.Tags: , , ,

Geef je mening