Veel overlast hondenpoep

12-08-2011

hondenpoep

De overlast van honden en hondenpoep in het park Diemewei is zo groot dat de gemeente Wijchen er extra bebording en afvalbakken heeft geplaatst. Ook wordt er strenger gecontroleerd op loslopende en poepende honden.


Daarnaast wordt het hondentoilet zelf vanaf september twee keer, in plaats van één keer, in de week schoongemaakt.

De overlast in het park tussen de nog jonge buurten Diemewei en de Lingert in Kerkeveld, is toegenomen sinds het park een meer natuurlijker karakter kent. Dat komt omdat park Diemewei uiteindelijk een natuurlijke speelplek moet worden, zoals het Cool Nature- park in Wijchen-Noord. Vanwege die natuurlijkheid is het hondenbezitters niet altijd duidelijk, denkt de gemeente, dat ze hun hond niet hier, maar op de hondenuitlaatplaats moeten laten poepen. Om dat te verduidelijken zijn er inmiddels bordjes aangebracht die de hondenbezitter naar het hondentoilet verwijzen.

Ook de vorderende bouw van de nabijgelegen wijk Huurlingsedam is debet aan meer honden en meer poep in het park. De nieuwbouwwijk heeft zelf nog geen hondentoilet. Daardoor wijken hondenbezitters uit naar park Diemewei. Nog dit jaar krijgt Huurlingsedam twee eigen uitlaatplaatsen.

Op de gemeentelijke website is deze week een reglement geplaatst. Daarbij ook een overzicht van alle hondenuitlaatplaatsen in Wijchen. Andere maatregel is een strengere controle in Diemewei. Wijchen is tot actie overgegaan naar aanleiding van vragen van het CDA en Kernachtig Wijchen.Tags: , , , , ,

Reactie(s)

  1. Willeke zegt:

    Ook hier in het mooie Bergharen ergeren mensen zich aan de vele drollen op de stoep
    Maar ik erger me aan de gemeente,
    Waarom niet zoals zo in Wijchen een zakjes automaat, hebben de honden bezitters ook geen excuus meer van Ooh is dit géén hondenberm dan !!!!!
    Kan me ook wel indenken, hondenbezitters betalen hondenbelasting, en dat is niet weinig, gebruik dat geld daar dan voor, Ennnn stel ook maar kattenbelasting voor, want die graven het in mijn tuin en daar zit ik dan weer met mijn handen in Ba’h gadver.

Geef je mening