Vermiste hond loopt terug naar terminaal ziek baasje

21-06-2013

Frank Bloemendaal uit Bussum had zijn herdershond net een dag toen deze wegliep op zoek naar zijn vorige eigenares, een vrouw die op sterven ligt wegens een terminale ziekte. De angstige Bo dwaalde 18 dagen rond, sliep bij buurtbewoners in de tuin en liet zich absoluut niet vangen. Middels een legio betrokken particulieren en een grootschalige ‘vangactie’ is de herdershond weer terug bij zijn baasje.

Het verhaal achter de vermiste Bo is ontroerend. Jolanda Hurkmans, de oprichtster van een facebookpagina en website voor vermiste honden, doet het verhaal van de weggelopen herdershond aan AD.nl.

‘Bo moest begin juni noodgedwongen worden afgestaan door zijn vorige eigenares. Ze ligt op haar sterfbed en kon niet meer voor Bo zorgen’, vertelt Hurkmans die met behulp van haar internetactiviteiten alleen dit jaar al 160 vermiste honden wist thuis te brengen. ‘Frank Bloemendaal ving het dier op, maar een dag later, op twee juni, wist Bo te ontsnappen. De hond vluchtte de A1 op in een wanhopige poging terug naar ‘huis’ te lopen’.

Dagenlang dwaalde het dier rond in de omgeving van Bussum, Blaricum en Hilversum. Pogingen om de angstige hond te vangen waren tevergeefs. Een foto van Bo belandde op de website van Hurkmans en toen een van de 9.000 volgers de viervoeter herkende stroomden er steeds meer meldingen en telefoontjes binnen. ‘Bo verschuilde zich overdag waarschijnlijk op de heide en werd ‘s ochtends slapend gezien bij buren van Frank in de tuin’.

Frank hoopte zijn Bo te kunnen vangen door de deuren van zijn auto open te laten staan en daarin een vertrouwd dekentje, brokken en een pens te leggen. Met succes, want het voer was de volgende dag verdwenen’. Enige minpunt was dat de hond bij daglicht ook was verdwenen.

Hurkmans uit Someren, die sinds april beschikt over illegale vangkooien, geleverd uit het buitenland, vond het gisteren hoog tijd om een van haar vangkooien in te zetten. ‘Vanwege de tropische hitte moest het vannacht gebeuren,’ vertelt de Brabantse vol overgave.

Karin van Berkel, een particulier die erg meeleefde met het verslagen baasje, kwam helemaal uit Lisse gereden om de vangkooi op te halen in Someren en af te geven in Bussum. Haar auto was immers groot genoeg.

De vangkooi werd in de buurt van Franks woning geplaatst met daarin de deken en de pens. De eerste vangpoging was direct succesvol. Bo liep omstreeks half vier middernacht in de opgezette val. Frank, die uren op de uitkijk lag, is dolblij. ‘Ik ben zielsgelukkig, ik maar zij ook. Is in prima conditie, een beetje mager, maar dat was zij al’, roept hij verheugd op de door Hurkmans opgerichte facebookpagina Waar is onze Bo.

Bron: Ad.nl


Tags: , ,

Geef je mening