Verwaarloosde honden schokken Almere

09-03-2012

honden verwaarloosd

Verschillende Almeerse hondensportclubs hebben geschokt gereageerd op het nieuws van de vorige week in beslag genomen verwaarloosde Mechelse herders. De drie honden zaten opgesloten in een klein karretje nabij H.S.V Almere op het Weteringpark.

Jenny Groen in ’t Woud van Agility Training Almere laat weten het verschrikkelijk te vinden. “Dit hoort niet. De eigenaar moet worden aangepakt en mag nooit meer honden houden”.

Speed Almere, dat ook op het park zit, is eveneens geschokt. “Wij staan hier absoluut niet achter”, zegt de voorzitter. “Dit komt totaal niet overeen met onze visie over de omgang met honden. Dit is de meest erge vorm van dierenmishandeling. We hopen dat de eigenaar berecht kan worden”.

Kringgroep Randmeren, voor Belgische Herders, vindt de situatie lastig. “Je weet natuurlijk niet precies hoe het zit”, vertelt Martin Roelofs namens de vereniging. “Het is niet de manier om met honden om te gaan. En het is ook geen reclame voor de hondensport”.

Volgens Jacqueline van Houten van de politie Flevoland wordt er deze week een proces verbaal opgemaakt tegen de eigenaar. “Het is een samenwerking van de politie, voor de strafrechtelijk kant, en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, die wil kijken of de dieren bij de eigenaar weggehaald kunnen worden. De honden worden zitten momenteel nog in de opvang waar ze worden bijgevoerd en medische verzorging krijgen”.Tags: , , ,

Geef je mening