Voeding van dierenarts bij Dier&zo

17-01-2012

hondenvoeding Blaasgruis, maag- en darmklachten of nier en hartklachten, het zijn kwalen die veel voorkomen bij onze huisdieren. Veelal worden de honden en katten met genoemde gezondheidsproblemen op een speciaal voer gezet. Vaak voor de rest van hun leven. Deze veterinaire voeding wordt uitsluitend bij de dierenarts verkocht. Sinds kort is deze voeding echter ook verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaak Dier & Zo in Renkum.

,,Wij kregen veel vragen naar dit soort voeding. Als reden wordt vaak gegeven dat men het gemakkelijker vindt om het voer gewoon bij de dierenspeciaalzaak te kopen, in plaats van het telkens weer naar de dierenarts moeten. Ook de prijs speelt een rol”, legt Michel Mom van Dier&Zo uit. Om zijn klanten ook deze service te kunnen bieden, heeft de ondernemer het merk Consult in het assortiment opgenomen.
De dierenartsvoeding voor katten is verkrijgbaar in twee soorten, namelijk tegen blaasgruis en nier en hart. Het laatstgenoemde soort ondersteund de nierfunctie plus hart en bloedvaten en is ook te verkrijgen voor honden. Verder is er voor honden Consult Huid en Darm, wat huid- , darm- en maagproblemen voorkomt en/of verminderd. ,,Dit soort mag je ook voeren aan de gezonde hond, dat kan absoluut geen kwaad”, weet Michel.

De overgang van het voedsel dat momenteel gevoerd wordt, naar het Consultvoer is vrij gemakkelijk, vindt de ondernemer. ,,Het merk geeft een smaakgarantie. Voor de overstap meng je eerst een klein beetje bij het voedsel dat het dier gewend is te krijgen. Die hoeveelheid voer je in de loop van zeven tot tien dagen op, zodat je uiteindelijk helemaal overgegaan bent op de nieuwe voeding. Op deze manier zal het dier geen last krijgen van overgangsklachten zoals diarree. Mocht de hond of kat de voeding weigeren, dan mag de klant het restant (zak minstens nog halfvol) terugbrengen en geven we geld terug.”
KortingDe bij de dierenarts verkrijgbare voeding is meestal verpakt in grote zakken van ongeveer vijftien kilo. Het Consultvoer is verkrijgbaar in zakken van drie kilo. Voor de kat is er ook de verpakking van anderhalve kilo. Wie toch liever kiest voor wat meer voorraad, krijgt bij aankoop van drie zakken twintig procent korting. Michiel: ,,De klanten die Consultvoeding gekocht hebben, zijn erg tevreden. Om ook andere klanten het merk onder de aandacht te brengen, geven wij tot en met 31 januari, bij aankoop van drie zakken Consult hondenvoer, geen twintig maar vijfentwintig procent korting. Wie twee zakken Consult kattenvoer van drie kilo koop, krijgt een zak van anderhalve kilo gratis.”

  Tags: , ,

Geef je mening