Voor dierenasiel Breda is het erop of eronder

26-08-2010

nieuw dierenasiel BredaHet dierenasiel in Breda zit met de handen in het haar. Voor de nieuwbouw, nodig omdat het bestaande pand niet meer aan de regels voldoet, komt de stichting nog zo’n vier ton te kort. Dat bedrag moet dit jaar gevonden worden, anders komt de bouw in het gedrang.

De bouw van het nieuwe regionale dierenasiel zou in maart komend jaar moeten beginnen, stelt Daniëlle de Jonge namens de stichting. Die deadline is zo hard omdat het asiel in maart 2012 uit de bestaande huisvesting moet omdat het dan niet meer aan de regels voldoet. “En ervan uitgaande dat de bouw een jaar duurt, moet je dus in maart 2011 gaan bouwen.”

De nieuwbouw van het asiel gaat 3,7 miljoen euro kosten. Het grootste deel (bijna zeventig procent) wordt bekostigd door negen gemeenten uit de regio. Vorige week gaf de gemeente Zundert aan iets meer dan 130-duizend euro bij te dragen, eind juli gaf de gemeente Etten-Leur groen licht. Breda deed al eerder een toezegging.

De dierenopvang krijgt ook bijdragen van landelijke en regionale dierenorganisaties. Ook heeft het asiel zelf de afgelopen jaren €250.000 opzij kunnen zetten. “Maar zo’n vijf ton moet komen van sponsoren en die zijn lastig te vinden in deze tijd. Anderhalve ton hebben we hiervan binnen.”

Als het resterende bedrag niet binnenkomt, kan dat leiden tot sluiting in 2012. Het worden dus spannende maanden, aldus De Jonge. “We zitten toch wel met de handen in het haar.”

Het dierenasiel vangt jaarlijks zo’n drieduizend dieren op. In de nieuwbouw is ook plaats voor de dierenkliniek en de dierenambulance.

Meer info:
www.nieuwdierenasiel.nlTags: , , , , , ,

Geef je mening