Vuurwerktraining voor honden

14-12-2011

training voor honden met vuurwerk Ruim dertig honden en hun baasjes hebben zondag meegedaan aan een speciale vuurwerktraining van hondenschool Lunadogs in Arnhem. Met het oog op de komende jaarwisseling kregen de honden de kans te wennen aan het geluid, de knallen en de lichtflitsen.

Volgens Guus van der Steen van Lunadogs zijn honden in principe niet bang voor vuurwerk. “Een hond wordt zonder angst geboren. Het is de mens die hem leert bang te zijn”, stelt hij.

Tijdens de training leert hij hondeneigenaren vooral om hun eigen schrik of angst voor vuurwerk niet op de hond over te brengen. Ook leert hij mensen af om overdreven veel aandacht te schenken als hun hond van een rotje schrikt. “Want daarmee bevestig je de angst alleen maar.”

Op Stadsblokken bij Arnhem werden een uur lang veel vuurpijlen, gillende keukenmeiden en rotjes afgestoken. Na een korte instructie lieten de meeste honden (voor het merendeel puppy’s) het geknal ongestoord aan zich voorbijgaan. Het was het vierde jaar dat Lunadogs deze cursus gaf.

Bekijk hieronder het filmpje van de training!Tags: , ,

Geef je mening