Waarom we zo van honden houden

19-07-2018

 

Honden zijn al eeuwenlang de favoriete huisdieren van de mensen. Al in de Middeleeuwen waren honden een statussymbool en tegenwoordig zijn er nog steeds zo’n 2 miljoen viervoeters in ons kikkerlandje te vinden. Honden worden nu niet meer als statussymbool beschouwd, maar zijn echt een gezelschapsdier geworden. Ook wel bekend als beste vriend van de mens. Maar waarom zijn we zo dol op deze huisdieren?

  1. Honden zijn een geweldig gezelschap

Honden zijn sociaal, trouw en – in tegenstelling tot mensen – altijd blij om je te zien. Mensen ervaren om die reden ook steun van hun trouwe viervoeter. Als je thuis komt van een baaldag op het werk, een slechte date of een moeilijk gesprek is je hond er om je te knuffelen en op te vrolijken. Uit een onderzoek in Society & Animals (2015) blijkt namelijk dat hondenbezitters vaker lachen dan mensen die geen hond hebben.

  1. Honden halen de coach in jou naar boven

Een van die momenten die tegelijkertijd leuk als frustrerend kan zijn, is het trainen van je pup. Het is verschrikkelijk als de pup nog niet zindelijk is, maar het aanleren van commando’s en trucjes is echt een feest. Bepaalde rassen zoals Herdershonden kun je ook als ze volgroeid zijn nog meenemen naar trainingsdagen. Meteen een nieuwe hobby erbij én met de hondensport kleding van Dogtrainerstore.nl loop je er ook nog comfortabel en helemaal in stijl bij. Het trainen van honden is goed voor je zelfvertrouwen en maakt je ook trotser op je trouwe huisdier.

  1. Honden houden je fit

Wat je niet mag vergeten, is dat honden ook een verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Een hond heeft verzorging nodig zoals inentingen, voeren en borstelen en dient meerdere keren per dag uitgelaten te worden. Dat uitlaten brengt echter ook voordelen met zich mee. Je bent vaker in de buitenlucht te vinden, wat goed is voor je vitamine D niveau. Door ervoor te kiezen om in de bossen te gaan wandelen, zal je je stresshormonen doen dalen. En uiteindelijk zie je het aantal stappen op je stappenteller met de minuut toenemen.Geef je mening