Wat doe je met je hond als het warm is?

30-05-2012

hond drink uit kraanDaar is hij eindelijk, de zomer! Meteen lopen we te puffen, want die hoge temperaturen zijn we niet meer gewoon. Ook onze huisdieren kijken verbaasd naar die overvloedige zonnestralen. Enkele tips om je hond door de warmte te loodsen. 

1) Bij warm weer koelen wij af door te zweten. Maar honden geraken minder goed hun warmte kwijt. Op hun voetzolen na zweten honden ook helemaal niet. Ze ventileren hun lichaam door te hijgen.

2) Bij warm weer is het dus belangrijk om je hond wat meer in de gaten te houden. Zeker de drukkere types met een korte neus hou je vanaf 20 graden al beter in het oog. Jaag je hond bij warm weer liefst niet te veel op. Sommige hondjes kennen hun eigen grenzen niet en blijven ook bij tropisch weer maar rennen.

3) Loop zoveel mogelijk in de schaduw als je gaat wandelen. Hou de wandelingen kort, zeker op de warmste uren van de dag. Loop zoveel mogelijk in de berm met de hond, asfalt is veel te warm. Zorg ervoor dat je altijd wat water mee hebt. Ochtend- of avondwandelingen zijn bij zomerse temperaturen ideaal.

4) Is je hond toch een actief beestje? Laat hem dan mee waterspelletjes spelen met de kids. Dan beweegt hij en houdt hij het tegelijk toch wat koel.

5) Ga met je hond zwemmen. Let er wel op dat het dier niet over zijn toeren geraakt in het water. Laat het dier ook af en toe wat rusten. Ga je naar zee? Laat je hond dan regelmatig drinken, anders probeert hij het zeewater uit, en dat is geen pretje. Kijk ook even na of de kwaliteit van het water oké is.

6) Een logische maar toch niet te versmaden tip: laat de hond nooit achter in de auto. Rij je zonder airco? Dan is het misschien geen goed plan om in de file naar de kust te gaan staan.
Bron: MFTags: ,

Geef je mening