Hondenpension ruziet met buren

23-07-2010

De ruzie over de blaffende honden van hondenpension Ovidefarm in Rijnsaterwoude duurt nog steeds voort. De kwestie is donderdag zelfs opnieuw behandeld door de Raad van State. Omwonenden van het pension zijn de overlast van de honden zat. Het geblaf drijft hen tot wanhoop.

In maart dit jaar stonden beide partijen ook al tegenover elkaar bij de Raad van State. Toen waren buurtbewoners het niet eens met de vergunning om het pension uit te breiden van zestig naar tachtig honden. Ook zouden zij niet tevreden zijn met het geluidsonderzoek dat door de Milieudienst is uitgevoerd.

De Raad van State oordeelde toen dat de bezwaren van de omwonenden ongegrond waren. Volgens de buurtbewoners valt er met de uitbaters van het hondenpension niet te praten, zo schrijft Metro donderdag. Mirjam van der Meer, eigenaresse van het pension laat echter weten ‘dat honden nu eenmaal lawaai maken’ en dat zij ‘er alles aan doet om overlast te voorkomen’. De uitspraak van de Raad van State wordt nog bekend gemaakt.Tags: , , , ,

Geef je mening