Zomervakantie 2010 in een hondenpension

31-08-2010

Honden bij dierenasielDe zomerdrukte van 7 weken volle bak is altijd weer spannend voor het begint. Wat is het top geweest dit jaar. Ik denk aan de vele leuke dingen die er gebeurt zijn in ons dierenpension, sommige hebben we gefilmd of op de foto gezet maar de meeste zitten in onze herinneringen.

We hebben eind juni besloten toch nog een airconditioning aan te schaffen die nog dezelfde week geïnstalleerd werd. 2 mannen zijn de hele dag bezig geweest met leidingen e.d. ze vonden de honden maar niets. Dat was voor de meeste wederzijds, ze stonden buiten in de Ibizawei te werken (waar onze kleine hondjes uit gaan) Max de jack russel stond wel heel heftig te grommen en blaffen. Volgens de mannen wel een hele gevaarlijke hond. We hebben hard moeten lachen, dat was toch echt uit angst voor die enge mannen.

Gelijk de eerste week begon de hitte wat waren wij blij! Precies op tijd. Omdat in onze regio ook de vakantie begin juli begon hadden we ook gelijk topdrukte, veel oude honden gelijk ook die eerste weken, wat is dat ideaal die airco.

Binnen hebben we de temperatuur op constant 22 graden gehouden. En voor buiten een streng beleid om te monitoren of het nog goed ging met name de ouderen, honden met dikke, lange vachten en de franse bullen en Zoey de pekinees. Deze honden gingen in de weides met de meeste schaduw en dan ook weer eerder naar binnen om lekker in de koele kennels te gaan liggen. Het leek alsof ze echt een zucht van verlichting slaakte als ze neer plofte op de koele vloer.

Het nieuwe zwembad in de vorm van een kluif heeft gretig aftrek gevonden. Met name de labradors Dorus, Kane en Andor stonden soms met z’n 3tjes erin of Nanuk de Newfoundlander die er altijd gewoon lekker in ging liggen en nog vele anderen.

Ook Leo de herder die bij het schoonmaken van het badje de modder gebruikt om door heen te rennen dit was een kostelijk moment. Hij was totaal bedekt met modder en alles droop er vanaf, de volgende dag ging hij weer keurig gewassen en gekamd naar huis wat een verschil…..

Bij de kleintjes op de grote wei is het badje steeds weer gebruikt om lekker in het spetteren of zoals James die de hele dag achter één van onze ballen aangaat zelfs als deze in het zwembadje belanden gaat hij door.

Of het groepje van Max, Pluis, Guillermo en Luna die een enorm gat gegraven hadden en daar een hele komische voorstelling van maakte soms leek het of ze in het gat verdwenen, gelukkig hebben we dit kunnen filmen.

En wat ben ik trots op Dusty de cairn terrier van 16 ! Ze heeft het geweldig gedaan 3 weken lang. Thuis at ze de laatste tijd al slecht maar hier heeft ze goed gegeten elke dag weer en zelfs weer wat aangekomen.

Of Twix de labrador uit de straat die 2 dagen voor zijn verblijf bij ons al zelf aan de deur stond (zonder eigenaar) hij was weggelopen..

Zo hebben we weer een zomer vol anekdotes en een tevreden gevoel achter ons liggen.

Het zomervakantie gevoel van Dierenpension IngenTags: , , , , , , , , , , ,

Geef je mening