De Ijsselshow in Zwolle is ook in 2011 weer één van de grootste hondenshows van Nederland

10-05-2011

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2011 vind wederom de Ijsselshow plaats in de Ijssselhallen in Zwolle. In korte tijd is deze hondenshow uitgegroeid tot één van de grootste hondenshows in Nederland.

Hondenshow met 250 verschillende hondenrassen

Voor deze hondenshow zijn meer dan 2400 honden ingeschreven en ongeveer 250 verschillende hondenrassen zijn vertegenwoordigd uit meer dan 10 landen, zelfs uit de Verenigde Staten. De IJsselshow staat bekend als de gezelligste en best georganiseerde hondententoonstelling van Nederland. De rust in de hallen en het uitgebreide showprogramma in de erering worden steeds weer genoemd als opvallende kenmerken van deze Zwolse show.

Elk jaar wordt de hondenshow zo georganiseerd dat de gewenste kwaliteit gehandhaafd blijft en, waar nodig, verbeterd wordt. Deze toppositie wilt de organisatie graag behouden! Daarom wordt er elk jaar iets nieuws gebracht. Dit jaar is de inrichting van de erering van de hondenshow nog sfeervoller dan de hondenshow van vorig jaar. De hele hondententoonstelling oogt professioneler dan ooit.

Nationale en internationale kampioensschappen

De exclusiviteit van de raskeuringen wordt mede gevormd door 50 gekwalificeerde keurmeesters van wie ongeveer de helft uit het buitenland komt. De hondenrassen zijn verdeeld in 10 rasgroepen die verdeeld over twee dagen gekeurd worden. Na de raskeuringen vinden de groepskeuringen plaats in de erering. Naast nationale worden ook internationale kampioenschapsprijzen toegekend (CAC en CACIB). Op zondag worden na de groepskeuringen de tien mooiste honden gekozen en tot slot is er de verkiezing van de allermooiste hond van het evenement: “BEST IN SHOW”!

Non stop showprogramma tijdens de hondenshow

De IJsselshow is een èchte hondenshow – er worden niet alleen rashonden gekeurd – er is een non stop showprogramma in de Erering met demonstraties van verschillende hondensporten zoals Dogfrisbee, Dogdancing, Eendendrijven met Border Collies en een demo politiehonden. Uniek is de demonstratie Para-Agility en de wedstrijd Beste Kynologenclub van Nederland, een spectaculair “Natte Neuzen” festijn, om de titel Beste Kynologenclub van Nederland.

In een speciaal ingericht strodorp is een keur aan stands waar allerlei hondenattributen, hondenkleding, geschenken, boeken, tijdschriften en nog veel meer aangeschaft kan worden. Dit alles maakt dat de IJsselshow ook dit jaar weer niet gemist mag worden!

Ijsselhallen Zwolle
Entree:                        volwassenen €8,00 kinderen tot 12 en 65+ €5,00 bezoek hond €5,00
Datum:                        01-10-2011 t/m 02-10-2011
Openingstijden:        08:00 tot 17:30Tags: , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. Johan zegt:

    “Voor deze hondenshow zijn meer dan 2400 honden ingeschreven en ongeveer 250 verschillende hondenrassen zijn vertegenwoordigd uit meer dan 10 landen, zelfs uit de Verenigde Staten.”

    Je kunt je nog niet eens inschrijven voor de show en dan wil je al vertellen dat er 2400 honden zijn ingeschreven?

    Het lijkt mij dat dit artikel eerder over vorig jaar gaat.

Geef je mening