´De Hondenschool´ nieuwe tv serie op Belgie 1 vanaf vanavond

21-02-2011

Rashondenshow Shih tzuVanaf vanavond zendt Eén het nieuwe programma ‘De Hondenschool’ uit. Daarin maakt de kijker kennis met een aantal mensen wiens leven volledig in het teken van hun honden staat.

Een cameraploeg volgt verschillende verhalen van hondenliefhebbers. Eén ding hebben ze gemeen: allemaal koesteren ze een onvoorwaardelijke passie voor hun geliefde viervoeters.

Honden en Vlamingen hebben een speciale relatie. Ongeveer één op vijf gezinnen in Vlaanderen bezit een hond. Vaak puur voor de ontspanning, maar ook voor het werk of soms zelfs uit pure noodzaak. In ‘De Hondenschool’ worden de kijkers ondergedompeld in het ‘hondenleven’ van een aantal enthousiaste Vlamingen, die zich een leven zonder honden al lang niet meer kunnen voorstellen.

Een greep uit de verschillende hondenscholen:

Honden op speurtocht
De federale politie leidt honden op tot rasechte speur- of patrouillehonden. De kijker maakt kennis met Jorn en zijn hond Luna. Het belooft een heel karwei te worden om de onstuimige Luna om te toveren tot een gehoorzame politiehond. In de haven van Zeebrugge doet Jorn alvast zijn best om Luna vertrouwd te maken met levensechte situaties.

Jachthonden
In de Hasseltse Hondenschool leiden de instructeurs jachthonden op. Dit is niet altijd vanzelfsprekend. In tegenstelling tot wat de meeste mensen verwachten, mag je een jachthond niet met harde hand opleiden. Ook puppy Feder krijgt zijn doop als jachthond. Letterlijk dan…

Helpende honden
In Hachiko worden honden opgeleid voor personen met een fysieke handicap. De cameraploeg volgt onder andere Daphné. Haar hulphond is te oud geworden om de dagelijkse taken uit te voeren. Daarom krijgt ze een nieuwe hulphond toegewezen. Om er zeker van te zijn dat ze een hond krijgt die Daphné perfect aanvoelt, oefent ze met drie honden. In spanning wacht ze af op de beslissing van de hondenschool.

In het Belgisch Centrum voor Geleidehonden trainen Jools en Annelies jonge honden die later door gastgezinnen worden opgevangen. De cameraploeg van De hondenschool volgt onder andere Eric, die zich altijd met een blindenstok beholpen heeft. Voor het eerst krijgt hij een blindengeleidehond.

Honden in nood
Mireille en Dirk gaan geregeld naar Spanje om er greyhounds te redden van een gewisse dood. Ter plaatse verzorgen ze de arme honden, om ze vervolgens mee te nemen naar België. Ze hebben al ongeveer zestien honden thuis. Maar Mireille smeekt Dirk om toch nog een extra hond in huis te halen.

Rashondenshows
In hondenschool Brabo doen ze aan showtraining. Patrick wilt koste wat het kost zijn twee maltezers voorbereiden voor een belangrijke schoonheidswedstrijd. De opmaak van de hondjes voor zo’n wedstrijd neemt veel tijd in beslag, net zoals het roddelen over de concurrentie.

Verder neemt De hondenschool de kijkers onder meer mee naar twee hondenraces: een wedstrijd met windhonden in Paal en een wedstrijd mushing met sledehonden. Ten slotte maakt de kijker ook kennis met de Bosdreefhoeve, een West-Vlaamse hondenschool die honden leert schaapdrijven.

‘De Hondenschool’, vanaf maandag 21 februari om 21.05 uur op Eén.Tags: , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. Daphné zegt:

    Inderdaad, we waren op tv en komen op tv 😉 Cool hé 😀

Geef je mening