Dogfrisbee wedstrijd in Joure

28-03-2011

Dogfrisbee wedstrijd JoureDogfrisbee vereniging Fly ‘em High uit Witmarsum organiseert voor het eerst in Joure een DogFrisbeewedstrijd. DogFrisbee is een leuke manier van sporten voor baas en hond.

Hondensport dogfrisbee

De baas leert allereerst verschillende gooitechnieken met speciale hondenfrisbees. De hond leert daarna het vangen en het apporteren van de frisbee. Snelheid, sprongtechniek, kracht en enthousiasme vormen de basis voor deze jonge hondensport dogfrisbee.

Oorsprong van dogfrisbee

DogFrisbee is overgekomen vanuit Amerika, de sport is nu bezig met een stormachtige verovering van Nederland. Dogfrisbee is topsport voor honden en sport voor de baas. Frisbee met honden kent twee disciplines: freestyle en mini distance.

Dogfrisbee freestyle

Bij het onderdeel freestyle geven de hond en z’n baasje een show op muziek. Hierbij wordt zoveel mogelijk variatie getoond in verschillende worpen, vangstijl en kunstjes. Dit spectaculaire onderdeel duurt twee minuten.

Dogfrisbee minidistance

Voor de minidistance wordt 1 frisbee gebruikt. In een ronde van 60 seconden wordt de frisbee zo vaak en zo ver mogelijk gegooid. Het gaat er natuurlijk om, dat de hond de frisbee vangt.

Deze dogfrisbee wedstrijd vindt plaats van 9.00 tot ongeveer 16.00 uur in Manege de Hjouwer, Wildehornstersingel 3, Haskerhorne. Er zijn deelnemers uit verschillende Europese landen.Tags: , , , , , , ,

Geef je mening