Hondentrainers gezocht bij hondenvereniging Hoorn

25-03-2011

Hondenvereniging Hoorn kamt met een groot probleem. Hondentrainster Andrea van de Laar zit met de handen in het haar. De hondenclub dreigt vanwege een gebrek aan hondentrainers te moeten opdoeken.

Hondenvereniging ‘viert’ 25-jarig jubileum

Het is daarom extra cru dat de hondenvereniging dit haar haar 25-jarig jubileum viert. Dat zou een blijde gebeurtenis moeten zijn, maar het loopt allemaal anders. Door ziekte en andere omstandigheden liep het aantal hondentrainers terug van zes naar vier, waarvan er tegen de zomer nog eens twee afvallen. Als daarvoor geen nieuwe vrijwilligers komen, moet de hondenclub noodgedwongen stoppen.

Vier extra hondentrainers

,,Doodzonde’’, meent hondentrainster Andrea van Laar. Zij wil proberen een doorstart te maken met nieuwe trainers. ,,De hondentrainers die hier altijd werkten en de hondenvereniging opstartten, deden fantastisch werk. Dat kan toch niet zomaar verdwijnen?’’. Op het terrein van de Boxerclub in Wognum wordt op maandag- en dinsdagavond les gegeven en in de zomer is er op zondagochtend een cursus behendigheid. Om de lessen te laten doorgaan, zijn er zo’n vier extra hondentrainers nodig. Vrijwilligers gezocht, met of zonder diploma, die ervaring hebben met honden, enthousiast zijn, iets kunnen overbrengen en met de juiste inzet en instelling.

Wil jij als hondentrainer aan de slag?

Neem contact op met Andrea van Laar: andreavanlaar@hotmail.comTags: , , , ,

Geef je mening