Hondenvereniging ‘t Klaske bestaat 12,5 jaar

21-03-2011

Hondenvereniging 't KlaskeOp 22 september 1998 was de eerste hondentraining van hondenvereniging ‘t Klaske. Nog, na 12,5 jaar wordt nog steeds iedere woensdag en zaterdag getraind. Het motto van de club is: “Met veel plezier trainen voor zowel hond als baas”.

Hondenclub traint via de ‘Clicker methode’

Als een van de eerste hondenclubs van Nederland wordt er getraind via de “Clicker methode”. Deze clicker methode is een vriendelijke manier van hondentrainen en vind zijn origine bij de dolfijnen training. Op het trainingsveld van hondenvereniging ‘t Klaske  loopt van alles rond: van Rottweiler tot Yorkshire Terriër, van 8 weken oude pup tot 10 jaar oude doorzetter en van stamboom hond tot vuilnisbakkie.

Politiehondenvereniging

Wat begon met een politiehondenvereniging volgens de harde aanpak, is volledig veranderd tot een hondenvereniging waar alle honden welkom zijn en op een hondvriendelijke manier gewerkt wordt aan de relatie tussen baas en hond en het functioneren van de hond in de maatschappij. Er wordt uitsluitend op een hondvriendelijke manier getraind, zonder de hond fysiek te straffen. De nadruk ligt op het belonen van goed gedrag. Om de hond, en de baas, iets te kunnen leren, zijn geduld en belonen de broodnodige ingrediënten.

Er wordt niet gewerkt met een standaard hondencursus met examen. Van de puppygroep tot de vergevorderde, voor iedere hond genoeg te leren. Al vanaf het begin heeft hondenvereniging ’t Klaske, met gedragsdeskundige en hoofdtrainer Wim Huijzer, genoeg ervaring en deskundigheid in huis voor u en uw hond. Van de begeleiding van de onbezorgde pup tot de heropvoeding van een hond met gedragsproblemen.

Hondentrainen en gezelligheid

Behalve hondentrainen is er ook altijd plaats voor leuke dingen, voor de hond is dit veelal het spelen met elkaar en met de tennisbal of frisbee na de training. Iedere zaterdag is er ook een behendigheidstraining, wat voor hond en baas veel plezier oplevert. In de 12½ jaar dat ’t Klaske bestaat is er veel veranderd. Maar één ding is hetzelfde gebleven: we zijn een toegankelijke en betaalbare vereniging waar u serieus kunt trainen met uw hond en waar het gezellig is voor hond en baas.

Twaalf en een half jaar hondenvereniging ’t Klaske was 12½ jaar goed en leuk trainen met je hond. Op naar de volgende 12½!Tags: , , , , , , , ,

Geef je mening