Kynologisch gedragsdeskundige start centrum voor gedragsbegeleiding in Haarlem

19-03-2011

Logo hondentrainer puurKynologische gedragsdeskundige Sandra Dekker uit Bloemendaal besloot het roer volledig om te gooien. Omdat ze sociale betrokkenheid miste in haar werk, is ze eigenaren en hun honden gaan trainen. Inmiddels is ze gestart met haar eigen bedrijf, Puur Honden.

De kynologische gedragsdeskundige traint mensen met een hond met een gedragsprobleem, maar ook hulphonden. Ze laat bij een cliënt thuis zien hoe een hulphond wordt opgeleid.

Zo traint Sandra bijvoorbeeld Marnies Alma. Zij zit in een rolstoel en Stella is haar hulphond. Ze doet onder meer kastjes open, trekt het toilet door en helpt met uitkleden. Alma wil graag dat Stella leert om haar rolstoel te duwen. Dat leerproces gaat in stapjes. Na elk voltooid stapje hoort de bruine labrador een klikkend geluid (Dekker heeft daar een apparaatje voor) en wordt ze beloond met een hondensnoepje.

Als Dekker met een aanwijsstok op een stickertje op de rolstoel wijst, weet de labrador wat er van haar verwacht wordt. De hondentrainer laat het haar zelf uitvinden. Na een tijdje van gestaar, duwt ze geirriteerd harder tegen het stickertje. Ze krijgt een heerlijk hondensnoepje en is een stap dichter bij het duwen van de rolstoel.

Puur Honden is het adres in Haarlem & omgeving voor gedragsbegeleiding, privé training en voor begeleiding met hulphonden. Er wordt getraind volgens de leermethode van Martin Gaus, bij wie Sandra haar diploma tot kynologisch gedragstherapeut heeft behaald.Tags: , , , , , ,

Geef je mening