Nieuwe hondenclub in Biddinghuizen

20-03-2011

Vanaf 2 april start er een nieuwe hondenclub in Biddinghuizen. De twee enthousiastelingen Margaret Teunissen en Ferry Verhoef hebben besloten om samen een nieuwe behendigheidsvereniging op te richten.

De hondentrainingen zullen plaatsvinden op De Kandelaar aan de Hoekwantweg te Biddinghuizen.

Ervaring in de hondensport

Reeds vele jaren zijn Margaret Teunissen en Ferry Verhoef actief in de hondensport, waarbij met name de nadruk ligt op behendigheid. Margaret heeft vele jaren les gegeven bij een hondenclub in Almere. Daarnaast heeft zij zelf ook 2 honden waarmee ze fanatiek wedstrijden loopt. Ook Ferry heeft vele jaren ervaring als instructeur, gestart rondom Utrecht was hij de laatste jaren actief in Biddinghuizen. Met zijn honden heeft Ferry al twee keer meegedaan aan de Wereldkampioenschappen Behendigheid.

Eigen hondenclub

Na een aantal omzwervingen hadden beiden de wens een eigen club op te richten, waarbij de voorkeur ging naar een trainingslocatie midden in het land. Uiteindelijk kwamen ze terecht op De Kandelaar, waar reeds vele jaren hondentrainingen zijn gegeven. Voor sommige cursisten leidt dit ertoe dat ze bij een nieuwe vereniging toch op hun oude trainingslocatie terug komen. Zowel Margaret als Ferry hebben er erg veel zin in om hun lessen te starten.

Lessen voor behendigheid

Er wordt alleen gestart met lessen voor behendigheid van de honden, zowel voor beginners, recreanten en wedstrijdlopers. Elke les duurt 45 minuten en de cursus zal 13 lessen bevatten.

Meer informatie vindt u op de website: agilityclubflevoland.nl

Op 2 april zal de club feestelijk van start gaan. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De dag duurt van 10 tot 14 uur en vindt plaats op de trainingslocatie De Kandelaar, Hoekwantweg 7 te Biddinghuizen.Tags: , , , , , ,

Reactie(s)

  1. J. Nap zegt:

    Hallo,
    geven jullie ook puppie cursussen?
    Zo ja wanneer?
    Groetjes Jaap Nap

Geef je mening