Voed uw hond op met deze gedragsregels!

29-10-2011

 Voed uw hond snel opHonden houden van regels en willen graag hun baasje plezieren, maar soms doen ze dingen die dat helemaal tegenspreken. Dit kan komen doordat het verwarrend is voor hen. We behandelen probleemgedrag bij onze favoriete viervoeters en geven tips om dit te corrigeren.

Graven
Dit is een natuurlijke activiteit voor honden en moeilijk te veranderen, maar het kan je tuin ruïneren. Je moet je hond op heterdaad betrappen, een kordate nee en afleiding zouden genoeg moeten zijn. Sleep je hond achteraf niet mee naar een gegraven put, dat helpt namelijk niet. Je kunt je huisdier ook een zandbak geven om in te graven. Verstop zijn favoriete speeltjes hierin en laat hem hiernaar graven.

Kauwen
Honden en zeker puppy’s, verkennen de wereld met hun mond. Maar dit kan nefast voor je spullen zijn en zijn gezondheid in gevaar brengen. Leer deze gewoonte al snel af. Geef hem gepast speelgoed om op te kauwen, en corrigeer hem wanneer hij je favoriete spullen vernielt.

Smeken om aandacht
Sommige honden huilen om aadacht, door hem dan te strelen of oogcontact te maken, ga je hem hierin aanmoedigen. Hem negeren werkt beter, je maakt dan je huisdier duidelijk dat hij een andere, stillere strategie moet proberen. Je kunt stimuleren door hem veel aandacht te geven wanneer hij niet jankt.

Blaffen
Als je hond blaft wanneer er iemand aanbelt, kan dit als alarm of begroeting dienen. Leer je hond een nieuwe routine aan om dit te stoppen. Beveel hem aan te gaan liggen wanneer hij blaft. Dit helpt je hond te kalmeren voor je de deur opent. Geef het dier een snoepje wanneer hij stil blijft als de deur open gaat.

Bijten
Elke hond kan bijten als hij zich bedreigd of angstig voelt. Door je huisdier al op jonge leeftijd op zijn gemak te stellen bij mensen kan hem helpen. Kijk ook naar tekenen dat je hond zich niet goed voelt, wat je kan doen om zijn stressniveau te beperken. Veel bijtincidenten doen zich voor bij kinderen of eten, wees dus op deze tijdstippen voorzichtig.

Agressie
Er zijn meerdere redenen waarom honden agressief zijn, dit varieert van dominantie, tot bezitterigheid en angst. De beste manier om dit aan te pakken is door een professionele trainer in te schakelen. Laat nooit een agressieve hond alleen met kinderen of onbekenden. Moest het nodig zijn, trek je huisdier dan een muilkorf aan op openbare plaatsenTags: , ,

Geef je mening