Eetproblemen en de oplossingen.

30-06-2011

hond beau eet een banaan

Eten, dat is voor Beau een edele tak van sport. Alhoewel hij dol is op hapjes, moeten ze wel voldoen aan zijn kwalificatie van ‘lekker’. Van jongs af aan was Beau al niet zo tuk op hondenbrokken.

Zakken van Eukanuba tot en met Arden Grange in alle smaken hebben bij ons op de plank gestaan. Mondjesmaat, als het dan toch echt moest, werkte hij er wat van naar binnen. En kreeg hij eens een hondenkoekje van een vriendelijke passant, dan bedankte hij ervoor of spuugde het, hoe gênant, op de stoep. Beau bleef er slank bij, dat wel.

Met ernstige aanvallen van huidallergie vanaf zijn vierde jaar, ging er voor Beau een hemelpoort open. Voortaan kreeg hij vers eten. Dieetregimes van gekookt geitenvlees, groenten en aardappelen vond hij bepaald geen straf. Beau sterkte aan, werd voller en smulde al zijn bakken leeg. Toen na een hernieuwde allergiecrisis opeens vis op tafel kwam, was hij veel minder blij. Met zijn visprakjes in de hand, achtervolgden we hem door het hele huis om het hem, in de hoek gedreven, in zijn bek te doen. Met afschuw draaide hij zijn kop daarbij weg. Dat is natuurlijk geen doen en we hebben het visdieet dan ook maar opgegeven. Uiteindelijk hebben we een voor Beau acceptabele modus gevonden: variatie! Rund, kip, lam, granen, groenten: we husselen alles gekookt en wel heerlijk door elkaar. Wel steeds in andere combinaties en het liefst door een beslag heen geroerd en gebakken. U raadt het al, pannenkoeken die gaan er goed in bij Beau. Daarnaast snoept hij graag kaas, banaan en gedroogd vlees uit de natuurwinkel voor dieren.

Overigens zijn gewicht en gezondheid er sterk op vooruit gegaan. Vijftig kilo’s zwaar is Beau nu en met een super langharige vacht.  Nu hij ook nog eens onder behandeling is van een fijne Berner arts die én regulier én homeopathisch werkt, is Beau’s weerstand beter dan goed, gedragen door een eetlust o zo zoet.Tags: , , , ,

Geef je mening