Hondenbrokken of blikvoer voor je hond?

20-02-2011

De gezondheid van je hond is uiteraard enorm belangrijk. Maar hoe hou je je viervoeter in goede gezondheid? Met evenwichtige hondenvoeding die goed aansluit op de behoefte van de hond! Maar wat is het beste Hondenbrokken of blikvoer?

We hebben even wat voor en nadelen van hondenbrokken en blikvoer op een rijtje gezet.

1) Allereerst is het enorm belangrijk, voor een goede gezondheid van je hond, een gevarieerde hondenvoeding aan te bieden. Eiwitten, vetten, koolhydaten, vitaminen en mineralen zijn in de juiste verhoudingen noodzakelijk voor een goede gezondheid.

2) Blikvoer heeft als groot voordeel dat het sterk ruikt. Honden eten het doorgaans erg graag omdat ze hun voedsel in de eerste instantie meer op basis van de geur dan van de smaak kiezen. Blikvoer bestaat echter voor het grootste gedeelte uit vocht en heeft dus veel meer nodig om aan de dagelijkse energiebehoefte te komen.

3) Kies je voor blikvoer, neem er dan met een laag waterpercentage en hoge voedingswaarde.

4) Droge hondenvoeding is een aanrader. Het bevat weinig water en is daardoor lang goed te houden. Je kan de kwaliteit ook beter controleren. Al zal de hond toch net iets minder enthousiast zijn als hij droge hondenbrokken krijgt. Maar dat leer je hem makkelijk aan. Droge hondenvoeding is doorgaans ook goedkoper.

5) Door hondenbrokken te geven in plaats van blikvoer help je ook tandplak en tandvleesproblemen te voorkomen bij je hond.

6) Belangrijk is ook dat de voeding past bij de leeftijd van je hond. Een hond bereikt in 7 tot 18 maanden zijn volwassen gewicht. Het is belangrijk deze snelle groei te ondersteunen met het juiste voedsel. Beginnen doe je met puppyvoer om dan uiteindelijk volwassen voer te geven. Belangrijk is dat per leeftijd de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn in de juiste verhoudingen. Zo groeit je viervoeter uit tot een gezonde en sterke hond.

Bron: MFTags: , , , , , ,

Reactie(s)

 1. Sophie zegt:

  Mijn hond (Labrador) heeft enorm veel problemen gehad, hij kon eigenlijk geen enkel droog voer verdragen, altijd aan de diarree.
  Het ging pas goed toen hij Prins vlees (uit de diepvries) ging eten. Dat krijgt hij nu iedere dag met wat gekookte rijst.
  Het gaat nu heel erg goed.
  Onze vorige hond kreeg wel altijd brokken.

  Een vriendin van mij geeft hij hond Lidl-brokken, hij is in topconditie en doet het er prima op!

  Het is maar net waar je hond het goed op doet.

 2. IreneTukker zegt:

  Ik geef mijn honden, oud en jong, hetzelfde soort brok. Ik kan me niet voorstellen dat moeder natuur onderscheidt maakt in jong en oud, wel in meer en minder. Ze krijgen wel een keer of vaker in de week vers vlees ipv brok.

  Tandplak hebben al mijn honden, jong en oud en ik ben nog geen brok of kauwstaaf tegen gekomen die dat tegengaat.

 3. annemieke zegt:

  ik heb een beagle en die eet alles wat op haar pad komt, maar brokken kan zij niet tegen. Zij krijgt van brokken jeuk, diarree, is hyperactief,en poepte echt enorm veel en at dit dan ook op.

  nu sinds 2 maanden overgestapt op diepvriesvlees van rodi en ze poept veeeeeeel minder, ontlasting is stevig en ze eet het niet meer op, ze is veeeeeel rustiger en relaxter, en haar haar (wat ze door de jeuk eruit had gelikt/gebeten) komt weer terug. en leuke bijkomstigheid: in vergelijking met de brokken, die haar de minste kwalen bezorgden, is de diepvriesvoeding ook veel goedkoper. van 60,- in de maand zijn wij naar 45,- in de 1 1/2 maand gegaan.

Geef je mening