Jonge puppies krijgen epilepsie van bepaalde hondenbrokken

12-05-2011

Dierenartsen die verbonden zijn aan de Universiteit Gent slaan alarm omdat jonge puppies epilepsieaanvallen kregen na het eten van bepaalde soorten hondenbrokken.


Het zou gaan om de brokken van Bento-Kronen, ‘Lamb & Rice All Breeds Growth 8’. Het is nog niet bewezen of de aanvallen van de dieren in direct verband met het eten van de hondenbrokken staan, maar volgens dierenarts Sofie Bhati, kliniekhoofd neurologie aan de Unversiteit Gent, hebben alle getroffen puppies de hondenbrokken gegeten.

Producent Versele-Laga is inmiddels ingelicht. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen noemt de zaak ‘vreemd.’ “We wachten het onderzoek af, maar mogelijk veranderde een leverancier de samenstelling zonder ons medeweten. Uit voorzorg hebben we besloten om de hondenvoeding die de laatste acht maanden is verkocht terug te roepen”, zegt marketingmanager Ann Breugelmans.Tags: , , , , ,

Reactie(s)

  1. Ismay zegt:

    Oh wat naar om te horen! Zeker bij puppy’s is het heel belangrijk om goed uit te zoeken wat er precies in de voeding zit..

Geef je mening