520 honden gered door dierenactivisten in China

19-04-2011

In China hebben zo’n 200 dierenactivisten 520 honden van de dood gered. De dieren waren onderweg naar restaurants in het noordoosten van China waar ze op de menukaart stonden.

De honden werden ontdekten in de buurt van Beijing. Een automobilist zag de honden in een vrachtwagen en slaagde erin de chauffeur van de vrachtwagen tot stoppen te dwingen. Vervolgens waarschuwde hij de dierenactivisten om de honden te redden. Volgens de vrachtwagenchauffeur veroorzaakte de dierenredder met zijn actie bijna een verkeersongeluk.

De politie werd bij de zaak geroepen en concludeerde dat de vrachtwagenchauffeur over alle benodigde papieren beschikte. De activisten lieten het daar niet bij zitten en weigerden hun reddingsmissie te laten varen. Na een onderhandeling van vijftien uur betaalde een organisatie van dierenliefhebbers 115.000 yuan (ruim 12.000 euro) om de honden over te kopen.

Met het redden van de honden is in China opnieuw het debat losgebarsten over het eten van hondenvlees. Het eten van honden is in China toegestaan, maar een sterk aanwezig deel van de bevolking heeft er moeite mee en ziet een hond liever als huisdier dan als voedsel.Tags: , ,

Geef je mening