Asielen dierenbescherming gaan webcams plaatsen

30-05-2011

Hond in het asielOm stress bij honden te voorkomen en de kans op plaatsing in een gezin te vergroten, gaan de asielen van de Dierenbescherming webcams plaatsen. Op dit moment kunnen potentiële nieuwe baasjes de honden alleen live bekijken door een bezoek aan het asiel.

De Dierenbescherming wil daar verandering in brengen, want deze manier van selecteren kan erg stressvol zijn voor de hond. “Steeds andere mensen voor het hok, even kijken of aanhalen en vervolgens zijn ze weer weg. Vandaar ook het geblaf.”

Webcams in de hondenhokken moeten uitkomst bieden. Geïnteresseerde mensen kunnen thuis vanuit hun stoel naar de aanwezige honden kijken en besluiten welke ze leuk vinden. Vervolgens kunnen ze naar het asiel komen voor een één op één in een speciale ruimte of een wandeling met het hondje van hun voorkeur.

De vijftig dierenasielen van de Dierenbescherming, ongeveer de helft van alle asielen in Nederland, krijgen de camera’s in de loop van het jaar geïnstalleerd. Om de webcams te betalen organiseren asielen een speciale actie via sociale media. Op de site ikzoekbaas.nl kunnen mensen de honden via de webcams gaan bekijken.Tags: , ,

Geef je mening