Hond in de auto achterlaten. Let op!

25-05-2010

hond in autoMet het weer van afgelopen weekend is het weer heel belangrijk om honden niet achter te laten in de auto. Ondanks vele waarschuwingen gebeurd het nog steeds. Zo ook afgelopen zondag 23 mei.

Een personenauto uit Duitsland is afgelopen zondag in de hitte achtergelaten met een hond op de achterbank. Er kwam bij de politie een melding binnen die meteen gingen kijken. De agenten zagen een hond op de achterbank van de auto met een lege drinkbak. De hond zat enorm te hijgen, hij het het zichtbaar erg warm.

Na overleg met de dierenambulance heeft de politie geprobeerd de auto te openen. Dit lukte in eerste instantie niet, maar later is er een ruit ingeslagen en is de hond bevrijd. Een sleepauto werd gebeld om de auto weg te slepen. Enige tijd later kwam het baasje van de hond aanlopen. De man gaf aan elke twee uur bij de hond te willen kijken en dat hij had gezorgt voor een volle drinkbak. 

De man kon de sleepauto, het asiel en het kapot geslagen raam betalen. Verder is er een proces-verbaal opgemaakt ter zake dierenkwelling. De politie waarschuwt mensen hun hond niet in een warme auto achter te laten. De honden kunnen binnen een uur al overlijden!



Tags: , , , , ,

Geef je mening