Hondentrimster geeft haar Yorkshire terrier een droomhuwelijk van 23.000 euro

07-04-2011

De Britse hondentrimster Louise Harris kon het niet langer aanzien dat haar 6-jarige Yorkshire Terrier Lola alleen door het leven ging. Dus zocht ze een man voor haar trouwe viervoeter en organiseerde een droomhuwelijk ter waarde van 20.000 pond, bijna 23.000 euro, voor het gelukkige koppel.

Yorkshire terrier zoekt partner

Lola haar jongere Yorkshire terrier zus, de 4-jarige Lulu, en broer, de 2-jarige Larry zijn twee handen op een hondenbuik waardoor de 6-jarige Lola al eens wordt uitgesloten. Dat kon baasje Louise Harris niet langer aanzien, dus is ze op zoek gegaan naar een man voor haar trouwe viervoeter. Via een oproep op het internet begon ze aan haar zoektocht voor de ideale partner.

Lelijkste hond van Engeland

Er reageerden honderden hondenbaasjes. Daar koos Harris zes hondjes uit die met hun baasje eens op gesprek mochten komen. Na een verdere, ernstige, selectieprocedure kwam de Chinese naakthond Mugly als winnaar uit de bus. ‘Ze zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken. Ze speelden zo leuk samen de hele dag. Ik wist dat hij de perfecte echtgenoot voor Lola was.’ Mugly is namelijk niet de knapste hond. Beter nog: in 2005 werd hij tot de lelijkste hond van Groot-Brittannië gekroond.

Huwelijksplanner voor honden

Na de keuze van de ideale partner was het tijd om alles voor te bereiden voor de grote dag. Drie maanden lang werkte Harris, met de hulp van een huwelijksplanner, om het huwelijk van Lola en Mugly in goede banen te leiden.  Kosten noch moeite werden gespaard. Er werd een zaal afgehuurd ter waarde van 2.500 pond.  Dan was er nog de kapper, make-up specialist, een fotograaf, muziek, security, dansers, interieurvormgevers en een hondencrèche voor 6.800 pond. Verder waren er nog wat extra kosten zoals de gehuurde Bentley, de bloemen en cadeautjes. Alles te samen kostte het huwelijk 20.000 pond, bijna 23.000 euro.

Ondanks dat de twee nu als getrouwd Koppel door het leven gaan, is het toch een langeafstandsrelatie. Naakthond Mugly woont nog steeds bij zijn baasje en ze moeten genoegen nemen met een maandelijks afspraakje. Maar Mugly is een erg attente echtgenoot. ‘Hij stuurt Lola voortdurend kadootjes en foto’s van hemzelf, om de tijd dat ze niet samen zijn goed te maken,’ vertelt de Britse nog aan de krant.Tags: , , ,

Geef je mening