4 kunstpoten voor bionische hond Naki’o!

23-06-2011

Hond met 4 kunstpoten

Amerikaanse dierenartsen hebben een hond uitgerust met vier kunstpoten. Het beest heet Naki’o en is volgens de artsen de eerste hond ter wereld die zich op deze manier voortbeweegt.

Naki’o werd afgelopen winter aangetroffen in de Amerikaanse staat Nebraska, waar een nest pups was achtergelaten door een gezin dat uit zijn huis was gezet. Naki’o had zich niet kunnen bevrijden uit een plas, die om zijn poten was dichtgevroren. Nadat de pups waren ontdekt, moest het onderste deel van zijn vier poten worden verwijderd.

Een technisch assistente van een dierenkliniek ontfermde zich over de hond. Ze hield een inzamelingsactie voor twee kunstpoten, zodat het dier zich beter zou kunnen voortbewegen. Aangestoken door het enthousiasme van de hond besloot de diergeneeskundige orthopedische kliniek Naki’o gratis vier poten aan te meten.

De hond kon zich al snel weer voortbewegen zoals zijn soortgenoten. Volgens de kliniek is hij de eerste ‘bionische hond’ met vier kunstpoten.Tags: , , , ,

Reactie(s)

 1. joyce zegt:

  Wel een goede oplossing. Alles het geen pijn doet en hij zo door het leven kan als een andere hond.
  Moeten ze dit zeker vaker doen. (maar is denk ik heel duur)
  Zulke dingen moeten ze gewoon laten vergoeden zodat ze een stuk minder honden hoeven in te laten slapen door gebroken poten en poten die niks meer kunnen.

 2. Marjan zegt:

  Joyce daar heb je inderdaad wel een punt maar ligt ook aan de situatie in dit geval was het bij een pup die is nog fit en een oudere hond zou dit misschien wel niet meer gekund door zijn leeftijd. maar een goede idee!

 3. Jake zegt:

  Wie weet! De oplossing voor de toekomst.

Geef je mening