Rottweiler eet 12 bh’s op

06-09-2010

Een zieke hond die werd geopereerd door Britse dierenartsen, bleek twaalf bh’s opgegeten te hebben. De Rottweiler woog nog maar de helft van haar normale gewicht en leed aan een opgezwollen buik.

Toen de doktoren een X-ray scan uitvoerden, bleek dat er twaalf stuks vrouwenondergoed in de buik van de Rottweiler Molly zaten. Volgens de artsen paste het ruim vijf kilo wegende pakket ondergoed bij een “vollere dame”.

Rottweiler zag er uit als een skelet

Dierenarts Micheal Jefferson schrok zich een ongeluk toen hij de X-ray zag. “Het ondergoed moet meer dan drie maanden in de hond vastgezeten hebben, waardoor ze ook niet goed kon eten”, aldus de dierendokter.

De eigenaren van de hond, een echtpaar uit het Britse Grimsby, worden binnenkort voor het gerecht verwacht wegens dierenmishandeling. Volgens de dierenarts zag de hond eruit als een skelet, toen ze bij hem binnengebracht werd.

“Naar mijn mening hebben de eigenaren van de hond haar opzettelijk genegeerd, wat voor het onnodige lijden van het beestje gezorgd heeft”, aldus dierenarts Jefferson. “Wanneer een hond meerdere malen per dag overgeeft, ga je toch naar de dierenarts?”

Rottweiler is gered

Na het verwijderen van het ondergoed was Molly binnen enkele dagen weer als nieuw. Ze woont sindsdien bij nieuwe eigenaren, die vertellen dat ze het goed maakt. Haar vorige baasjes, die verklaarden niet genoeg geld te hebben om naar de dierenarts te gaan, hebben een boete van 240 euro gekregen en mogen vijf jaar geen huisdieren houden.Tags: , , , , ,

Geef je mening